top of page

Het literaire veld

Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring in het literaire veld. Mijn teksten werden gepubliceerd in kranten, tijdschriften en op platforms, hieronder vind je een selectie van die publicaties. Met mijn voordrachten stond ik op verschillende podia, zoals de Zwarte Cross, GDMW Festival, Wintertuin Festival en Dichters in de Prinsentuin.

 

Mijn debuutroman 'Raaf' verscheen in 2021 bij uitgeverij De Harmonie. Momenteel schrijf ik aan mijn tweede roman, 'Reva', waarin ik de overlap tussen seksualiteit en spiritualiteit onderzoek. 

 

Ik ben verbonden als docent aan de opleiding Creative Writing, waar ik me focus op het verschil tussen een verhaal Verzinnen en een verhaal Vertellen en waarbij ik studenten aanmoedig gebruik te maken van autobiografisch materiaal en daar tegelijkertijd de consequenties van te beseffen. 

Sinds januari 2023 ben ik hoofdredacteur bij Rouze, het erotische verhalenplatform dat zich richt op het vrouwenlichaam en het vrouwelijk genot. Meer daarover vind je hier. 

Publicaties

Hieronder vind je een selectie van mijn publicaties + interviews in verschillende media. 

'Raaf'

Roman: 'Raaf'

verschenen bij uitgeverij De Harmonie op 13 januari 2021

Roos Vlogman - Raaf 3D.jpg

Schaamte is een hardnekkige traumarespons, die kan voortkomen uit een co-afhankelijke relatie tussen, bijvoorbeeld, een ouder en een kind. Het zorgt ervoor dat je geen flauw idee hebt wat je mooi vindt of wat je eigen verlangens zijn, omdat je altijd bezig bent geweest je af te stemmen op de wensen van de ander. De gedachte dat je iets zou mógen willen dat losstaat van de ander, roept schaamte op – je bent het niet waard. Die tendens: het samenvloeien van twee willen, of eigenlijk het manifesteren van één wil in twee lichamen, heb ik willen laten zien in mijn debuutroman 'Raaf'.

 

Mijn hoofdpersonage Raaf is een vijftienjarige jongen die alleen met zijn moeder en de hond woont, ergens in een buitenwijk van een nieuwbouwstad. Er zijn wel buitenstaanders in het verhaal - verschillende minnaars van de moeder, een profetische buurman - die de band tussen Raaf en zijn moeder kort op scherp zetten, maar uiteindelijk eindigen ze steeds weer met z’n tweeën. Raaf voelt als geen ander aan wat zijn moeder het liefst zou willen en houdt daarom hun wereld in stand.

'Reva'

Roman: 'REVA'
(verwacht: lente 2025)

"In dit verhaal ben ik niet helemaal eerlijk geweest. Omdat ik het niet kon schrijven, omdat het in werkelijkheid zo nat en zacht en opwindend was en stil hing in de tijd, en op het moment dat ik erover probeerde te schrijven, stierf het: de taal maakt het pervers, goedkoop en saai. In dat moment, waarover ik niet kan schrijven, liet ik alles in mezelf bestaan en heelde er iets."

Uit: 'Reva', rosa willemijn vlogman

In mijn tweede roman onderzoek ik hoe ver ik durf te gaan in het schrijven van geloofwaardige, geile en gelaagde erotica. Seks die zowel smerig als liefdevol en transcendent als aards is.

bottom of page