top of page
143086984_4044209142296207_5581542742001222537_o.jpg

Ervaring

Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring in het literaire veld. Mijn teksten werden gepubliceerd in/op verschillende kranten, tijdschriften en platforms, waaronder dagblad Trouw, De Morgen, Tirade, DIG en Hard//hoofd. Daarnaast stond ik op verschillende podia: o.a. de Zwarte Cross, GDMW Festival, Wintertuin Festival en Dichters in de Prinsentuin. Sinds 2016 geef ik workshops en lessenreeksen in creatief schrijven, o.a. bij Creative Writing, ArtEZ; Kleinkunstig en Academie voor Tarot. In januari 2021 verscheen mijn debuutroman 'Raaf' bij uitgeverij De Harmonie. Op dit moment werk ik, met ondersteuning van een Werkbeurs van Het Nederlands Letterenfonds, aan mijn tweede roman.

Aandachtsgebieden

Waar ik met 'Raaf' in één van mijn lievelingsthema’s – co-afhankelijkheid – dook, voelde het ook alsof er in die roman niet genoeg ruimte was voor wat ik nog meer wilde vertellen. Thema’s als seksualiteit en spiritualiteit zijn als kiemen in mijn eerdere werk terug te lezen en ik wil ze meer aandacht geven. In mijn huidige werk onderzoek ik hoe ver ik durf te gaan in het schrijven van geloofwaardige, geile en gelaagde erotica. Seks die zowel smerig als liefdevol en transcendent als aards is. Ik wil de diepte van mijn opwinding, en alles wat daarmee samenhangt (kink, trauma, herinneringen, spiritualiteit, het onderbewuste, geweld), in zijn meeste eerlijke vorm laten zien.

Publicaties

Hieronder vind je een selectie van mijn publicaties in verschillende media. 

Publicaties

Roman: 'Raaf'

verschenen bij uitgeverij De Harmonie op 13 januari 2021

Roman
Roos Vlogman - Raaf 3D.jpg

Schaamte is een hardnekkige traumarespons, die kan voortkomen uit een co-afhankelijke relatie tussen, bijvoorbeeld, een ouder en een kind. Het zorgt ervoor dat je geen flauw idee hebt wat je mooi vindt of wat je eigen verlangens zijn, omdat je altijd bezig bent geweest je af te stemmen op de wensen van de ander. De gedachte dat je iets zou mógen willen dat losstaat van de ander, roept schaamte op – je bent het niet waard. Die tendens: het samenvloeien van twee willen, of eigenlijk het manifesteren van één wil in twee lichamen, heb ik willen laten zien in mijn debuutroman 'Raaf'.

 

Mijn hoofdpersonage Raaf is een vijftienjarige jongen die alleen met zijn moeder en de hond woont, ergens in een buitenwijk van een nieuwbouwstad. Er zijn wel buitenstaanders in het verhaal - verschillende minnaars van de moeder, een profetische buurman - die de band tussen Raaf en zijn moeder kort op scherp zetten, maar uiteindelijk eindigen ze steeds weer met z’n tweeën. Raaf voelt als geen ander aan wat zijn moeder het liefst zou willen en houdt daarom hun wereld in stand.

bottom of page